יש עם מי להתייעץ במצבי חירום
אם נתקלתם במפגע או במצב חירום, חשוב שתדעו שיש למי לפנות ועם מי להתייעץ
במצבי חירום אנו יודעים לשנן את 3 המספרים החשובים של המשטרה, מד"א וכיבוי אש. אך יש גופים נוספים, אליהם כדאי לפנות כאשר מתעוררת בעיה או נוצר מצב מסכן חיים וחשוב לדעת איך יוצרים איתם קשר ומתי יש לעשות זאת.
שירותי זהירות
כאשר נוקטים מראש בצעדי זהירות אפשר להפחית את הסיכוי למצבי חירום. מתי זה אפשרי? במקרים בהם נתקלים במפגע או חוששים לסכנה ורוצים להתריע על כך לפני שייגרם אסון. במקרים כאלו אפשר לפנות לגופים שונים המספקים שירותי זהירות ובדיקות ולהתייעץ עמם. במקרה של חשש לקריסת מבנה או ליקוי הנראה לנו מסוכן בדירת מגורים. במקרים של מעבר חצייה לא מסומן או תמרור שנפל, יש ליצור קשר עם אגף התנועה. דוגמא נוספת, היא פנייה למוקד עירוני כאשר מדובר בבעיה בשטח הציבורי שיכולה לסכן אנשים, כמו בור פתוח ולא מסומן, או לרשות המים במקרה של צינור ראשי שהתפוצץ ויכול לסכן רכבים והולכי רגל.
רשויות מקומיות וגופים פרטיים או ציבוריים חייבים לדאוג לשירותי זהירות, כדי לשמור על בטיחות התושבים. לשם כך פותחו שלטים שמטרתם להזהיר או לסמן מקומות בעייתיים. שלטי בטיחות רבים אפשר למצוא בדוגמת תמרורים בכבישים, אך יש שלטי בטיחות נוספים שכולנו מכירים ולא תמיד זוכרים, כמו סימון יציאת חירום לבניינים, שלט המעיד על מבנה בעייתי וסכנת מפולת או הדרדרות. יש גם סימני בטיחות אחרים כמו פס בלימה המסייע כמעצור לרכבים בחניות או סימון ידית לעצירת חירום ברכבת, סימון בור פתוח בשביל להולכי רגל ועוד.
במקומות מסוימים חשוב להקפיד על סימון אביזרים המיועדים לסייע במצבי חירום, כמו עגלת החייאה בבית חולים, גלגל הצלה בסוכת מציל או באניית נוסעים, סימון מטף כיבוי למקרה של שריפה ובאופן דומה גם סימון ברז המיועד לכבאיות.
במצבי חירום קשה לשמור על קור רוח ולנהוג בהיגיון. לפעמים גם קשה לזכור למי צריך לפנות ואיך יוצרים קשר, לכן חשוב לרכז במקום אחד טלפונים חשובים של גופים אליהם צריך לפנות ולשמור את הרשימה במקום זמין, שתוכל לסייע במידה ויהיה צורך.
בכל מקרה בו אתם מאתרים מפגע או פגיעה בשלטי זהירות, יש לדווח על כך בהקדם לגוף האחראי ובכך תסייעו למניעת מצבי חירום.